Hírek

DSCN0787Augusztus 10-én korán reggel lelkes készülődésre virradt Somogyaszaló. A település diákjai egynapos kirándulásra készültek. Úticéljuk Somogyszentpál, a kiemelt üdülőövezetben fekvő község volt. A gyerekek izgatottan indultak útjukra, Balatonfenyvesről kisvasúttal látogatták meg a nyolcszáz fős települést, ahol Poszáné Szabó Edit, Somogyszentpál polgármestere várta a kiránduló iskolásokat.

A végállomást elhagyva felfedező túra keretében gyalog közelítették meg a falu központjában található, 1774-1778 között épült barokk stílusú, Páduai Szent Antal Templomot.  „A Somogy Megyei Önkormányzat „Szülőföldem Somogyország” pályázati programja Somogy megye jelentősebb látnivalóinak, nevezetességeinek megismerését célozza meg, egynapos kirándulás keretében. – tudtam meg a község első emberétől, aki hozzátette - Jó házigazdaként úgy gondoltam, ebéddel varázsolom felejthetetlenné a program által hozzánk tért vendégek látogatásának emlékét.” A bográcsban rotyogó húsoskáposzta illata és a mai napon a látogatók előtt megnyitott Tájház kiállítótermeivel, továbbá annak udvarában a helyi polgárőr és önkéntes tűzoltó egyesület tűzoltóautója várta a hőségben kicsit megfáradt turistákat.   Jó ebédhez nóta is járt, Bogdán Tibor a helyi Roma Szív Együttes frontembere rögtönzött előadással lepte meg a közönséget.

Jogi nyilatkozat

A weboldal és az azon megjelenő szövegek, képek, adatok, információk és egyéb anyagok a megjelölt források kivételével Somogyszentpál Közös Önkormányzati Hivatal tulajdonát képezik. Felhasználásuk a Hivatal írásbeli engedélyéhez kötött.

IMPRESSZUM

Elérhetőségek

PUSZTAKOVÁCSI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL
SOMOGYSZENTPÁLI KIRENDELTSÉGE

Cím: 8705 Somogyszentpál Kossuth tér 1.

Tel: 70/664-7263

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

ÜGYFÉLFOGADÁSI IDŐ: Hétfő-szerda-péntek: 8.00 - 11.00