Projekt bemutatása

veb2023 logo verzio02 hu vektoros fekete feher page 001

Somogyszentpál Község Önkormányzata a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa 789108/00006 kódszámon "A zene színes világa" című rendezvény megvalósítására nyertünk 6.570.000,- Ft pályázati forrást. A programban képviselteti magát a magyar nóta, mely most már hungarikum, az operett, az élő cigányzene és a rock zene.

Egy érdekes kontrasztot szeretnénk megvilágítani, hogy a nótaénekes is megállja a helyét és át tud változni  mint nagyon jó rock zenész.

Programunkkal a nemzeti identitástudat erősítését, valamint a hungarikumok közé tartozó klasszikus magyar nóta, operett és cigányzene népszerűsítését célozzuk meg. Fő célunk a kiemelkedő nemzeti értékeink között szereplő klasszikus magyarnóta és operett népszerűsítése, az élőzene segítségével művészi élményt nyújtani, szórakoztatni, értékeket menteni, átörökíteni. Az élőzenét népszerűsíteni, a művészetek segítségével közösséget fejleszteni és ezzel megszólítani a fiatal generációt.

Neves előadóművészek és kiváló zenészek közreműködésével juttatjuk el az emberekhez ezen műfajokat. A Duna TV “Jó ebédhez szól a nóta” műsorának állandó szereplői, a műfaj jelenleg legnépszerűbb énekesei Dócs Péter és Kalina Enikő a “Dankó Rádió csillagai”, valamint Tarnai Kiss László, a magyarnóta műfajának legnépszerűbb előadója, Baranyai István és cigányzenekara, továbbá a Monarchia Operett társulat szólistái Kollár Péter, Denk Viktória, Gats Éva és Árvai Dániel közreműködésével szólítjuk meg a környéken élőket és mindenkit, aki szereti ezen műfajokat. A műsorban fellépő előadók képzett hangja, különleges elemekkel tarkított előadásaik és egyedülálló, pompás színpadi jelmezeik egyedi élményt nyújtanak a magyar nóta és az operett dallamokat szerető közönségnek.

 

a zene vilaga plakat web

Jogi nyilatkozat

A weboldal és az azon megjelenő szövegek, képek, adatok, információk és egyéb anyagok a megjelölt források kivételével Somogyszentpál Közös Önkormányzati Hivatal tulajdonát képezik. Felhasználásuk a Hivatal írásbeli engedélyéhez kötött.

IMPRESSZUM

Elérhetőségek

PUSZTAKOVÁCSI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL
SOMOGYSZENTPÁLI KIRENDELTSÉGE

Cím: 8705 Somogyszentpál Kossuth tér 1.

Tel: 70/664-7263

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

ÜGYFÉLFOGADÁSI IDŐ: Hétfő-szerda-péntek: 8.00 - 11.00