Hírek

ebrendeszetTájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a településen ebrendészeti szolgáltatás veszi kezdetét az esetleges balesetek ill. kutyatámadások elkerülése végett. Községünkben már sajnos tarthatatlan a kóbor ebek jelenléte, mely sajnos a felelőtlen állattartás következménye.

A szolgáltatás tartalmazza a kóbor, mikrochip nélküli ebek összegyűjtését és elszállítását a menhelyre.  

A menhelyről való kiengedés feltételeit a szolgáltató határozza meg, ill. szabálysértési bírságot von maga után.

Tájékoztatjuk, hogy a kutya tulajdonosának – illetve annak, akinek felügyelete alatt az eb áll -  kötelessége, hogy:

  • a három hónapos kort betöltött kutyáját az arra jogosult hatósági állatorvosnál bejelenteni, chip-el megjelöltetni és első alkalommal, majd évente veszettség elleni védőoltást beadatni.
  • A gazda köteles bejelenteni továbbá az önkormányzatnál is, ha három hónaposnál idősebb kutya a tulajdonába, gondozásába kerül, ha a bejelentett kutyája elpusztul, eladja, stb.
  • Az eb tulajdonosa köteles arról gondoskodni, hogy kutyája megfelelő tartási, élelmezési, gondozási valamint egészségügyi körülmények között élhessen, valamint köteles olyan körülményeket teremteni, hogy kutyája, kutyái a tartási helyükről, udvarból ne tudjanak el- vagy kiszökni!

Ismét felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben a kutya gazdája, tulajdonosa a kutyáját belterületen felügyelet nélkül bocsátja utcára, kóborolni hagyja – amennyiben az súlyosabb cselekményt nem valósít meg – szabálysértést követ el és 150.000,- Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Bírsággal sújtható az a tulajdonos is, aki a bejelentési, megjelölési, oltási kötelezettségének nem tesz eleget, a bírság összege többször ismételhetően esetenként 30.000 – tól 50.000,- Ft-ig terjedhet.

Kérjük fentiek tudomásul vételét és betartását.

Somogyszentpál Község Önkormányzata

Jogi nyilatkozat

A weboldal és az azon megjelenő szövegek, képek, adatok, információk és egyéb anyagok a megjelölt források kivételével Somogyszentpál Közös Önkormányzati Hivatal tulajdonát képezik. Felhasználásuk a Hivatal írásbeli engedélyéhez kötött.

IMPRESSZUM

Elérhetőségek

PUSZTAKOVÁCSI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL
SOMOGYSZENTPÁLI KIRENDELTSÉGE

Cím: 8705 Somogyszentpál Kossuth tér 1.

Tel: 70/664-7263

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

ÜGYFÉLFOGADÁSI IDŐ: Hétfő-szerda-péntek: 8.00 - 11.00