A szombati nap Somogyszentpálon egy különleges napnak számított. Különleges volt azért, mert az időjárás viszontagsága ellenére megrendezésre került a Sokszínű Fesztivál. A borult ég, az eső nem szabott gátat a rendezvény megtartásának, az önkormányzat udvara helyett a sportcsarnok adott teret a közönségnek. Annak a közönségnek, aki eljött. Eljött azért, hogy megmutassa, mer sokszínűnek lenni. A rendezvény célja - Poszáné Szabó Edit polgármester asszonyt idézve – hogy együtt, egymással közös minőségi időt töltsünk el.

„Ehhez talán a legfontosabb alapanyag az összefogás, az egymáshoz – közösségünkhöz tartozás. A koronavírus okozta veszélyhelyzetben megtapasztaltuk a magányt, a bezárkózottságot, a kiszolgáltatottságot és talán reményvesztettek is lettünk, a bizonytalanság eluralkodott felettünk. Ugyanakkor megtanultunk együtt élni a kialakult helyzettel és segítő kezet nyújtottunk közösen a rászoruló embertársainknak. Tettük ezt egymással, egymásért. A „Sokszínű” rendezvény ünneplés is egyben, ünnepeljünk az összefogás – összetartozás jegyében sokszínűként, kicsiként és nagyként, gyermekként és felnőttként, barnaként, szőkeként, vörösként. Mert hiszem, egy fénykép, egy emlék is attól életteli, ha színes, sokszínű. A fesztiválhoz vegyünk nagy adag szeretetet, fűszerezzük jókedvvel, adjunk hozzá még egy marék vidámságot és ízesítsük mosollyal.”

Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke a rendezvényen köszöntő beszédében elmondta, örül a szegregátum intergrációjának, halványítva ezzel a mélyszegénységben élő és a társadalmi normál réteg közötti határvonalat. A felzárkóztatást fontosnak tartja. A megnyitó beszédeket követően „nemek csatája” főzőverseny keretében dr. Halász Péter jegyző és Poszáné Szabó Edit polgármester ragadott fakanalat. Az üstben rotyogó finomságok, titkos hozzávalók várták, a fesztivál résztvevői kire voksolnak. Este hat órára kifőtt az igazság: Polgármester Asszony főztje bizonyult a legjobbnak. A helyi Roma Szív együttes fellépését követően színházi előadás várta a megjelenteket. Imre Sándor Szeretetszínház a Valahol Európában darabot adta elő, hatalmas közönségsikerrel.